Playacar.nl

Eilanden


CozumelCozumel is een eiland vlak voor de kust van Playa del Carmen en staat bekend om zijn schitterende witte stranden en een azuurblauwe zee. Het eiland is 47 km lang en 15 km breed en vormt een paradijs voor zonaanbidders en snorkelaars. Op een onbewolkte dag is het zich onderwater maar liefst 60 meter! Enorme roggen en barracuda's zwemmen hier vlak de kust.
Ook kun je scooters huren en op deze manier het eiland verkennen met zijn kleine maya ruïnes en veel leuke strandtentjes.
Vanaf de pier van Playa vertrekken meerdere keren per dag ferry’s naar dit tropische eiland. Een tocht duurt ongeveer 45 minuten. Een bezoekje aan het eiland Cozumel is een leuke activiteit voor een dagje uit!

Cozumel Cozumel


Grotere kaart weergeven

Isla MujeresDe Caribische Zee is met zijn witte stranden een grote trekpleister. Er is op dit gebied dan ook veel te beleven. Er zijn verschillende watersportactiviteiten, zoals snorkelen, jetskiën, parasailing en zwemmen. Houd je van duiken, dan mogen deze activiteiten niet op je lijstje ontbreken.
Ook kun je een boottocht maken. Hiervoor zijn allerlei boten beschikbaar: motorboten, catamarans, jachten en cruiseschepen. Maak bijvoorbeeld eens een excursie naar het mooie eiland Isla Mujeres, het ‘Eiland der Vrouwen’. Hier kunt u in een afgescheiden deel van de zee zwemmen met dolfijnen! Ook biedt het eiland 's avonds genoeg entertainment. In het noordelijk gelegen plaatsje is er volop gezelligheid met veel winkeltjes, barretjes en restaurants. Isla mujeres (letterlijk: vrouweneiland) is een eiland in de Caribische zee. Het eiland is 7 kilometer lang en gemiddeld 650 meter breed. Voor de Maya’s was Isla Mujeres een heiligdom voor de godin Ixchel. Het was dan ook vanwege de vele vrouwenbeelden die de Spanjaarden hier aantroffen dat ze het eiland Isla Mujeres noemden. Een aan Ixchel gewijde tempel werd in 1988 zwaar beschadigd door orkaan Gilbert. In 2005 werd het eiland eveneens getroffen door een zware orkaan, dit keer genaamd Wilma. Op Isla Mujeres bevindt zich het meest oostelijk gelegen punt van Mexico: 86° 42' 36" westerlengte.

Bekijk hier het complete aanbod van reizen naar Playa del Carmen!

Isla Mujeres


Grotere kaart weergeven

Isla ContoyVogeleiland en natuurreservaat Isla Contoy, een beschermd vogeleiland met ca. 70 vogelsoorten, ten noorden van Isla Mujeres. Er mag slechts een beperkt aantal toeristen per dag het eiland bezoeken, omdat het een beschermd natuurgebied is. Op het eiland broeden talloze vogels zoals fregatvogels en pelikanen maar ook tropische vogels. De ongerepte natuur leent zich ook tot uniek zwemmen en snorkelen.
Het eiland ligt aan zowel de Caribische zee als aan de Golf van Mexico. De kust aan de Golf van Mexico is ruw en rotsachtig, terwijl aan de kant van de Caribische zee een zacht en wit strand te vinden is.
Een prachtige lokatie om eens op te zoeken als je vakantie viert in Playa del Carmen, binnen 90 minuten brengt een boot je naar het eiland. Het is een aanrader om met een echt piratenschip mee te vare, Dat geeft net dat kleine beetje extra aan je tripje. Uit ervaringen van eerdere bezoekers kunnen wij concluderen dat de excursie zijn geld meer dan waard is!

Isla Contoy


Grotere kaart weergeven
Reactie toevoegenNaam:
Reactie:
Anti-spam: 


Locatie: Home > Eilanden